Gott nytt år!

Av tisdag, december 31, 2013 0 0
Åh, tänk att det snart är ett nytt år! Kan nästan känna hur det doftar vår i näsborrarna med pastelliga vårlökar, krispiga tulpaner, fågelsång och solljus.
Jag känner mig väldigt pirrig inför 2014.  Första året som inte börjar med studier på väldigt länge.
2013 har varit ett väldigt blandat år med mycket känslor. Hos vissa av er är mina tankar med extra mycket. För mig handlade 2013 om hårt jobb och att slitas mellan vad jag ville och vad andra förväntade sig. Ibland kan det vara tufft att gå sin egen väg. Min våra handlade mest om att ro hem ett ex-jobb från Konstfack. När man var där mitt i det tänkta jag så många gånger att det aldrig skulle gå eller ”nä, jag struntar i det här.” Att faktiskt ro i land hela projektet betydde väldigt mycket för mig eftersom det var något som jag hade drömt om länge. En prestation som jag klarade av. Sommaren var underbar och den ville ju aldrig försvinna.  
Nu är vi här på årets sista dag och jag känner mig nervös, spänd, förväntansfull inför nästa år. Det känns verkligen som att jag ska vända blad i en gigantiskt stor bok.
Jag knåpade ihop en liten lista med tankar och viljor om 2014.
- Jobba vidare och utveckla Yrva
- Cykla massor
- Resa mer; kanske till Berlin, Paris eller Rom
- Bada i havet
- Vara med min familj
- Få göra barnboksuppdrag
- Fixa mer i lägenheten
- Snickra färdigt bänken till arbetshörnan
- Åka och vara mer i Göteborg
- Strosa i Uppsala
- Fota mer med kameran
- Påta i jorden
- Få fler roliga illustrationsuppdrag
- Vila på varma klippor
- träffa alla mina vänner mer
- Skriva mer
- Börja träna
- Laga god mat
- Odla tomater på balkongen
- Plocka blommor
- Göra en portfolio – hemsida
- Gå på bröllop
- Få ha fin klänning
- Hitta nya spännande recept
- Våga mer
- Baka surdegsbröd (lite sen på det här)
- Fira födelsedagar
- Läsa böcker
Jag hoppas att ni alla får en fantastisk nyårsafton!

Fina juldagar

Av söndag, december 29, 2013 0 0
Nu är vi hemma igen efter fina juldagar i Enköping. Har varit så skönt att tappa bort tiden en litet tag. En av dagarna åkte vi till Hjälstaviken och matade fåglarna. Vi passade också på att fika skinkmackor och varmchoklad. Hoppas ni alla har haft en fin jul! Ska skicka ni som väntar på beställningar, de skickas idag!

lucka nr 13. Berätta om ett minne från din barndom.

Av fredag, december 20, 2013 0 1
Emily Dahls Julkalender: lucka nr 13: Berätta om ett minne från din barndom.

Jag har verkligen tusentals minnen från när jag var barn. Det är minnen som ligger mig väldigt varmt om hjärtat och som jag ofta tänker på. För mig var det nog en sorg att lämna leken och livet att vara barn. Ganska obekymrat, inga funderingar på att passa in, om man såg bra ut eller om man var fjantig. Jag verkligen älskade att leka och hade svårt att lämna den fasen. Men helt plötsligt, jag minns att det kändes väldigt abrupt, så gick det inte. Jag försökte. Var hemma hos en kompis som var en av mina allra bästa vänner under hela min barndom. Hon var 3 år yngre än jag och hade kvar leksakerna och de små världarna som vi hade byggt upp. Jag minns att jag tittade på dem och tänkte åh vad roligt, men nej det gick inte. Jag kände mig iakttagen, betraktad, det kändes konstlat och ansträngt. Fy vad ledsen jag kände mig för jag ville verkligen inte lämna allt det där bakom mig. Nu i efterhand förstår jag dels varför. För att leken och den känslan av frihet som leken skapar är den samma som jag känner när jag skapar och känner inspiration.
Kanske är det därför som jag fortfarande tänker mycket på min barndom och älskar barn för att jag aldrig vill glömma bort hur det faktiskt kändes att vara barn.

Varma mjuka sommarkvällar med gräset mot barfota fötter, skrubbsår kliandes på bena, alla små kojor vi byggde bland träden, rabarber med socker, pulkaåkning i snöbeklädda backarna, bergsklättring bakom huset, fika på berget med utsikt över havet, dansen på kvällarna runt flaggstången när daggen lagt sig i gräset och det hade blivit lite kyligare så man var tvungen att ta på sig en kofta.  

lucka nr. 10 – Berätta om någonting som du tycker är alldeles särskilt vackert.

Av onsdag, december 18, 2013 0 0
Jag älskar berättelser, händelser. Speciellt om det berättar något om en annan människa som har levt i en annan tid eller på en annan plats. Jag har ju tidigare berättat om att jag älskar gamla brev. Det är så spännande och vackert på samma gång. Att få komma människor nära som hade andra synsätt på världen och stod för andra utmaningar i livet. Det kan ge perspektiv på den egna tillvaron. Främst av allt blir jag inspirerad för att det sätter fart på min fantasi och jag får tusen idéer. Allt från mönster och bilder till miljöer och former.  Sedan måste jag även lägga in mitt älskade Bohuslän. Dina mjuka klippor, varma vindar, salta stänk, slingriga kaprifol, mustiga tång, kalla bad, sena kvällar, måsarnas skrik, stormiga höstvindar, regniga vintrar, plingande spårvagnar, solbrända ben, fräkniga kinder, dåsiga dagar. Du är alldeles särskilt vacker.

lucka nr 7. Berätta om en person som betytt mycket för dig.

Av onsdag, december 18, 2013 1 0
Har försökt tänka ut snabbt nu en person som inspirerar mig och jag kommer inte på någon. Fy va tomt det låter! Vet dock att det finns massa personer som inspirerar mig så jag tar den luckan senare helt enkelt.

Kör på lucka nr 7 i Emily Dahls julkalender. Berätta om en person som betytt mycket för dig:

Det finns många människor som är viktiga i mitt liv men den viktigaste utav alla är du Erik. Vi har varit igenom mycket tillsammans.
Du är min bästa vän och stöttepelare som alltid lyssnar och dömer inte utan bara låter mig vara som jag är. Du låter mig växa. Du tror på mig och alla mina idéer. Du finns alltid där för mig. Du förstår alla mina skämt och tankar. Du är klok och trygg. Du är det finaste jag vet. Min livskamrat.  Emily Dahls julkalender!

Av onsdag, december 18, 2013 0 0
Vet ni, det här med julkalendern…. Det gick ju inte jättebra. När jag startade julkalendern så frågade min svägerska ”hur ska du hinna rita?” och jag tänkte ”men jag gör en liten bild varje dag” och tji fick jag för jag har haft så många beställningar och andra saker att fixa att jag inte har hunnit teckna något. Lite tråkigt, men inget mer åt det.
Jag tycker i alla fall att det känns tråkigt att inte ha någon julkalender så därför har jag bestämt mig för att hoppa på Emily Dahls roliga ”Berätta om” – julkalender. Ligger ju lite efter hehe… men jag tänkte att jag bjuder på några utvalda tidigare datum och sedan fortsätter jag fram till julafton :)

När man ska fota så får man passa på nu runt 10-tiden för annars blir det inte så mycket med det.
Lucka nummer 1 & 2:
Berätta om din stil:
Uhf! Det svåraste ämnet. Gillar egentligen inte att prata om det här, men jag gör ett försök.
För kanske 5-6 år sedan köpte och letade jag mycket mer efter kläder än vad jag gör idag. Inte det att jag tycker att det är tråkigt utan mest för att jag inte har råd och för att köpa helt nytillverkade kläder tar alltid emot lite eftersom man vet hur det tär på vår värld. Idag om jag ska ha något nytt i garderoben letar jag främst secondhand. Men visst ibland blir det något från de stora kedjorna med.
Jag är först och främst en riktig byx-människa. Jag älskar byxor. Jag önskar verkligen att jag trivdes i klänning men det är jättesvårt. I alla fall idag. Det kanske ändrar på sig. Jag har extremt svårt för saker som sitter åt i midjan, min mage pallar inte det. Jag får extremt mycket magsyra vilket leder till stressad ballongmage och kvällarna slutar istället med smärta och novaluco. Vilket ibland är väldigt tråkigt för åh, vad fint det är med skärp i midjan! Jag har svårt för blommiga saker. Jag tror generellt att jag har svårt för saker som jag känner mig för söt i. Kanske för att jag har fått höra hela mitt liv att jag är så liten och söt, vilket egentligen inte är något fel, men jag vet inte, ibland lite hämmande, som att det ingår vissa egenskaper i de här orden som inte jag lever upp till eller känner mig bekväm i. På sommaren funkar dock småblommiga sommarklänningar perfekt!  
Det jag främst är intresserad av är färgerna på kläderna och de ska gärna gå i jordiga kulörer. Sotiga, smutsiga eller väldigt tydliga och klara. Gärna enfärgade plagg. Sedan är även texturen viktig. Är det glansigt, matt, tuffigt, lent, stickigt, ulligt, blankt osv.
Ett av mina absoluta favoritplagg är en solgul stickad rak klänning i ull med långa ärmar och knappar på framsidan från Marimekko. Stickat är verkligen en favorit!
Jag smäller helt enkelt ihop lucka 1 & 2 och berättar även vad jag har på mig idag.
Byxor från HM, kofta från Myrornas, vitt linne från Resteröds trikåer och kängor köpta på loppis i Huddinge. (Detta är nog den enda ”dagens” ni får av mig ;) )

Fler luckor kommer senare. Nu måste jag springa till posten! 

Dagen efter

Av måndag, december 16, 2013 0 0

Tack alla som kom förbi igår på marknaden i Midsommarkransen! Tack Vintagefabriken och Stadsmissionen för bra initiativ! Det var så härlig stämning trots regn :)

Idag så har vi (jag och Mio) tagit det lugnt och varit hemma. Vi har städat och postat julkort. Vi bestämde oss även för att vi skulle baka pepparkakor. Efter ett tag när vi hade grejat med degen insåg jag att vi inte hade bakplåtspapper så vi får göra det någon annan dag.

Nu är alla marknaderna slut för Yrvas del detta året. Det är bara en hel arbetsvecka kvar och sedan ska jag ta lite ledigt med lillkillen. Fast vissa dagar kommer jag jobba med. Om ni fortfarande behöver handla julklappar går det fortfarande att göra beställning i Yrvas webb-shop. Jag skickar beställningarna så fort som det går. Lägg din order senast den 18:e för att vara säker på att få hem det innan julafton!

Jag ska verkligen försöka bli bättre på bloggandet. När det är många saker att tänka på samtidigt glömmer jag så lätt bort att skriva här. Funderar på om det är något speciellt ni skulle vilja se mer av? Mer av företagandet, teckning eller något annat som ni funderar på?
Hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll!
Jo! Om ni har instagram följ idaoyrva och var med i utlottningen av en skärbräda.

En snällare julmarknad!

Av lördag, december 14, 2013 0 0

Nu ligger jag hemskt mycket efter här! Vi har haft en sjukvecka här. Först tog vi tåget ner till Göteborg på måndagen, men jag fick istället gå och lägga mig. Nu var det helt plötsligt lördag och det är massa saker som jag inte har hunnit denna veckan. Får helt enkelt ta igen det nästa vecka!

Imorgon ska Yrva vara med på Vintagefabrikens julmarknad i Sthlm, Midsommarkransen. Kom dit om du är i närheten! Från 11-17! Gå in och läs om marknaden här!

Då kan man bland annat köpa den här!