Hej!

Av fredag, november 29, 2013 3 0

Vad roligt att så många nya har hittat hit :)

Jag heter Ida Ahlgren och jobbar med illustration och form främst genom mitt företag Yrva. Yrva har en egen webb-shop där det går att köpa olika produkter, men det går även att höra av sig till mig om man har något speciellt i åtanke som kanske några extra fina kort, porträtt av ditt hus eller en tanke som du skulle vilja ha i bild.


Jag kommer ursprungligen från Bohuslän norr om Göteborg där jag har vuxit upp med en mamma, pappa, storasyster, hund och katt. Havet (Skagerack) har alltid haft och har en stor betydelse för mig. Det är där som jag kan andas ut på riktigt.

När jag var yngre höll jag på mycket med drama så det var främst det som jag sysslade med på gymnasiet och sedan genom min moster, som är konstnär, började jag hitta min väg till bilden, färgen och formerna. Jag flyttade till Göteborg och gick två år på KV konstskola som var en helt fantastisk skola. Det var verkligen där jag lärde mig allt som har med bild och bildskapande att göra.
Jag sökte mig vidare och kom in på Konstfack. Nu kanske ni alla tror att jag gick grafiskdesign, men nej. Jag har läst inredningsarkitektur och möbeldesign som är en helt fantastisk spännande utbildning. 

Under min utbildningstid så startade jag mitt företag och efter examen så bestämde jag mig för att jobba helt med mitt egna. I framtiden hoppas jag på att få arbeta ännu mer med illustration, form och inredning. Tecknandet för mig är en av mina favoritsysselsättningar och något som gör mig glad. Jag har ägnat många av mina timmar med en penna i handen.

 

Mitt i allt detta vimmel så träffade jag min sambo Erik. Hösten 2009 blev jag gravid och sommaren 2010 kom vår lille guldklimp Mio.

 
Jag tog ett års uppehåll från mina studier men fortsatte sedan plugga färdigt mina år. I våras tog jag min examen från Konstfack och vi passade även på att flytta till Uppsala (pga arbete). Än så länge stortrivs vi här. Jag gillar verkligen storleken på staden eftersom jag mer är en Göteborgs-tjej i storlek.
På helgerna springer vi mycket på secondhand, gör en liten utflykt eller grejar med lägenheten. Det blir en del tripper till Enköping eftersom stor del av svärfamiljen bor där. Helst av allt önskar jag att helgerna hade varit lite längre så vi hade hunnit mer än vad som blir. Hade ju velat ta fler tripper till familj och vänner som bor spridda över landet.
 

 
Detta var en liiten presentation av mig jag är väldigt nyfiken på vem du är som kikar in! Skriv gärna en rad!

 
3 Comments
 • Sanna
  november 29, 2013

  Va härligt! Jag hittade hit genom Emmas blogg. Jag bor i Halmstad och jobbar som lärare. Så fina bilder du gör! Vilka pennor/ färger använder du dig av?

  • Yrva
   december 4, 2013

   Hej! Va roligt att du hittat hit! Jag använder mest akvarell, tusch och guasch när jag gör mina bilder :)

 • Bosse
  mars 3, 2014

  HIPP HIPP HURRA Ida fyller år i dsg

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *