Hej!

Av fredag, november 29, 2013 3 0

Vad roligt att så många nya har hittat hit :)

Jag heter Ida Ahlgren och jobbar med illustration och form främst genom mitt företag Yrva. Yrva har en egen webb-shop där det går att köpa olika produkter, men det går även att höra av sig till mig om man har något speciellt i åtanke som kanske några extra fina kort, porträtt av ditt hus eller en tanke som du skulle vilja ha i bild.


Jag kommer ursprungligen från Bohuslän norr om Göteborg där jag har vuxit upp med en mamma, pappa, storasyster, hund och katt. Havet (Skagerack) har alltid haft och har en stor betydelse för mig. Det är där som jag kan andas ut på riktigt.

När jag var yngre höll jag på mycket med drama så det var främst det som jag sysslade med på gymnasiet och sedan genom min moster, som är konstnär, började jag hitta min väg till bilden, färgen och formerna. Jag flyttade till Göteborg och gick två år på KV konstskola som var en helt fantastisk skola. Det var verkligen där jag lärde mig allt som har med bild och bildskapande att göra.
Jag sökte mig vidare och kom in på Konstfack. Nu kanske ni alla tror att jag gick grafiskdesign, men nej. Jag har läst inredningsarkitektur och möbeldesign som är en helt fantastisk spännande utbildning. 

Under min utbildningstid så startade jag mitt företag och efter examen så bestämde jag mig för att jobba helt med mitt egna. I framtiden hoppas jag på att få arbeta ännu mer med illustration, form och inredning. Tecknandet för mig är en av mina favoritsysselsättningar och något som gör mig glad. Jag har ägnat många av mina timmar med en penna i handen.

 

Mitt i allt detta vimmel så träffade jag min sambo Erik. Hösten 2009 blev jag gravid och sommaren 2010 kom vår lille guldklimp Mio.

 
Jag tog ett års uppehåll från mina studier men fortsatte sedan plugga färdigt mina år. I våras tog jag min examen från Konstfack och vi passade även på att flytta till Uppsala (pga arbete). Än så länge stortrivs vi här. Jag gillar verkligen storleken på staden eftersom jag mer är en Göteborgs-tjej i storlek.
På helgerna springer vi mycket på secondhand, gör en liten utflykt eller grejar med lägenheten. Det blir en del tripper till Enköping eftersom stor del av svärfamiljen bor där. Helst av allt önskar jag att helgerna hade varit lite längre så vi hade hunnit mer än vad som blir. Hade ju velat ta fler tripper till familj och vänner som bor spridda över landet.
 

 
Detta var en liiten presentation av mig jag är väldigt nyfiken på vem du är som kikar in! Skriv gärna en rad!

 

Pysseltorsdag

Av torsdag, november 28, 2013 0 0

Idag vaknade jag vid halv sju av att lillkillen låg och ropade i sin säng. Gick in och hämtade honom och sedan låg vi alla och drog oss i en halvtimma. Sedan har hela dagen känts så fin. Har mumsat pepparkakor, fixat kalendrar och vikt stjärnor tillsammans med en ljudbok i bakgrunden. Ska fortsätta med förberedelserna inför helgens kommande julmarknad.

 
Hoppas ni får en fortsatt fin torsdag!
 
 

Julkänslor

Av onsdag, november 27, 2013 6 0

Börjar få lite julpirr, men jag väntar med till helgen innan stjärnorna får komma upp. Egentligen hada jag velat smälla upp gran, tomtar och glitter, men lite till får jag allt vänta.

Läser många olika bloggar och en favorit är Emmas Vintage. Gjorde en teckning idag med inspiration från henne och hennes speciella del av stan, Midsommarkransen. Staden, sagan, poesin och romantiken.

Dagen efter…

Av måndag, november 25, 2013 1 0

I helgen stod vi på Ulva Kvarn julmarknad. Vill tacka alla som kom till vårt bort! Var väldigt roligt att få träffa så många människor och få lite julstämning i kroppen. Vi var inte riktigt förberedda på hur kallt det faktiskt var ute så fötter och händer var rätt kalla när vi kom hem på kvällarna. Näste vecka blir det Uppsala slott!

Glöm in att kolla på Yrvas webb-butik för att få lite julklappsinspiration!

 

God morgon måndag

Av måndag, november 18, 2013 0 0

Har lite nedräkning denna veckan. I helgen börjar den första julmarknaden som Yrva ska vara med på, men mer om det senare. Tänkte börja denna måndagen med att visa några bilder från helgen. Vilket väder det var i söndags! Fantastiskt! E jobbade på förmiddagen så jag och M passade på att baka en tigerkaka. Sedan gick vi ut efter lunch.

Några teckningar

Av fredag, november 15, 2013 0 0
Här är lite processbilder från två mindre teckningar som jag gjort. De finns med i en väggkalender som jag gjort och som nu finns att beställa i webb-butiken. Kalendern finns att hitta här!

Julkort!

Av onsdag, november 13, 2013 0 0

Det börjar gå mot jul och nya produkter dyker upp i webb-butiken. Först ut är julkorten!

Köp ett julkortspaket med 6 julkort för 100:- eller valfritt julkort för 25:-/st

Under hela november skänker Yrva 10% av summan ni handlar för till Röda Korset för tyfonens offer i Filippinerna.