En dag hemma

Av torsdag, oktober 31, 2013 1 0

Idag var jag och lillkillen på bvcbesök för att kolla ögonen. Sedan när vi kom hem bestämde vi oss för att baka (favoritsysslan). Vi hade sett en bild på en rulltårta i en av Pettson-böckerna och blev jättesugna! Så det blev vårat eftermiddagsfika.

 

Mio bakade även några kakor till sina nallar.. lite mjöl, lite socker, bakpulver, vatten. In i ugnen 10 minuter. Tada! Lite hårda och lite för mycket bakpulver för min smak, men Mio tyckte de var helt ok.Sista bilden är den senaste loppisfångsten. Har hittat mycket fint nu i höst!


Jobbiga beslut

Av onsdag, oktober 23, 2013 1 0
Usch vilka lyxproblem jag har, men idag har jag försökt, och tillslut, faktiskt valt ett mönster som jag ska göra en bricka av. Jag har bollat fram och tillbaka om jag ska trycka något av mina djur eller istället välja något mönster. Jag jobbar för fullt med att få fram fler produkter för Yrva. Längtar verkligen till jul när jag kan få se resultatet av allt mitt jobb.  

Nu är det kväll och jag ska försöka landa lite. Vi har hittat en ny serie på netflix som heter survivors, väldigt spännande! 
 
Trevlig kväll på er! 

Mönster

Av torsdag, oktober 17, 2013 0 0

Just nu håller jag på att arbeta med mönster. I våras så gjorde jag mitt examensarbete på Konstfack i inredningsarkitektur och möbeldesign. Jag gjorde då ett skåp som skulle bära mönster. Skåpet i sig är en helt egen historia som jag kan berätta om en annan gång. Idag har jag tänkte visa några exempel på vad som blev när jag höll på med mitt arbete under våren. Jag hade utgångspunkt kontemplation och närvaro då jag ville att mönstret skulle vara ett avtryck av ”nuet”. Tycker det är så himla roligt att jobba med mönster/ytor och håller just nu på att fokusera på mönster till brickor och skärbrädor som sedan kommer säljas i shopen.

Ovanligt fina brev

Av onsdag, oktober 16, 2013 1 0

Jag gillar att samla på saker som har någon form av historia. Eller där jag kan fantisera om berättelsen som saken bär på. Ibland kanske det är en kjol, ibland kanske en bok eller en gammal kantstött kopp. Hela jag har ett väldigt tajt förhållande till historien och även till min egen historia. Jag vill gärna veta allt om de som levde innan mig och om deras beslut som de tog som i sin tur faktiskt är en anledning till att jag är här där jag är idag. Inte så att jag inte tror att jag har mig själv att tacka för  mycket, men ändå att många beslut då, har påverkat mig idag.

För mer än ett år sedan så var jag på en auktion och sneglade in mig på ett gäng gamla brev. Mina blev de. Minns inte vad jag betalade, men förmodligen inte så mycket och hjälp vilka fantastiska brev! Det var en hel låda full med papper, kuvert och vykort som främst hade skickats mellan två familjer på 30-talet. För mig är detta tusen gånger bättre än en roman. De är väldigt detaljerade brev och ibland är de lyckliga och ibland är de förfärligt olyckliga.

Datorkrångel och lite ledighet

Av onsdag, oktober 16, 2013 0 0

Min dator har inte varit riktigt pigg den senaste tiden och idag insåg jag att det inte längre gick. Blir så himla irriterad när den bara stänger av sig och krånglar hela tiden. Nu är den pigg och fräsch igen! Därför passar jag också på att göra ett litet inlägg här.

Det har verkligen gått upp och ner den sista tiden med företaget. Ibland är det svårt att hinna med om det är något privat som tar mycket uppmärksamhet, men nu börjar jag komma igång igen. Nästa projekt som jag håller på med är mönster. Har haft flera idéer på gång och jag har även massa mönster som jag arbetade med i våras i mitt examensarbete från Konstfack.

Förra veckan var E bortrest på konferens till Tyskland så då passade min mamma komma hit. Var så himla skönt väder så vi strosade mest runt i Uppsala och kollade filmer på kvällarna.

Berättar med om mönstren i nästa inlägg!

karva i linoleum

Av måndag, oktober 7, 2013 1 0

Ett väldigt lätt och roligt sätt att göra egna stämplar är att arbeta med linoleum. Det går bra med en vanlig linoleummatta, om man kanske har rester från ett golv. Jag rekommenderar dock att köpa linoleum speciellt för dina stämplar dels för att golven oftast är blanka och har en halare yta vilket gör att färgen kanske inte blir helt täckande på stämpeln, man kan dock ta sandpapper och rugga upp ytan. Men det är även så att linoleum är färskvara och torkar efter en tid. Därför blir gammalt linoleum mycket svårare att skära i, spricker lätt och svårare att få till detaljer. Det finns oftast linoleum att köpa i hobbybutiker.

Det finns mängder av olika tillbehör och snitsiga knivar där man kan byta blad och grejer. Knivar är dock ett måste (ser ut som små stämjärn) finns dock billiga och bra i hobbybutiker. Sedan behövs ett strykbräde och ett strykjärn! Rita ditt motiv, värm linoleumet med strykjärnet och börja karva.

Det som man ska tänka på lite innan man börjar skära är att det kan vara svårt att göra allt för små detaljer. Det går med tålamod! Om man råkar skära bort en detalj går det att limma fast den igen med trälim. När man värmer linoleumet går det MYCKET lättare att skära och resultatet blir även det bättre. Se upp med knivarna! Det är lätt att slinta och knivarna är vassa!

För att sedan få ett bättre resultat när du trycker är det bäst om man limmar fast sin linoleumbit på en träbit.

Oktober

Av onsdag, oktober 2, 2013 0 0

När vi var på loppis förra veckan så hittade vi massor med bra böcker, jättefina! Jag hade glömt packa upp dem och hittade kassen bakom en dörr idag. Satte mig och bladdrade lite och hittade den finaste lilla texten om oktober ur Årets saga av Elsa Beskow (tror jag… Det är ju hon som har ritat bilderna, men jag är osäker på om hon har skrivit texterna med).

På annan plats

Av tisdag, oktober 1, 2013 0 0

Idag har vi haft målare hemma så jag hittade andra ställen att jobba på istället.

Det blev funderingar och planering på carolina rediviva.
 
 
 
Sedan blev det lunchdejt med den här.
 
och inspirationsletning