”man tager vad man haver”

Av fredag, augusti 23, 2013 2 0

Häromdagen okade jag inte gå till affären. Rotade i stället runt i skafferiet och långt där inne hittade jag en tonfiskburk som låg och skräpade samt en burk kikärtor. Jag mixade kikärtorna i en mixer, blandade sedan kikärtsmoset med tonfisken (mixa inte fisken då blir den seg) i en bunke + 1 ägg, kryddade med lite chili och peppar. Rullade lagom stora bullar (köttbullstorlek). För att sedan få en god yta på bullarna valde jag att rulla dem i något, som en liten panering. Sesamfrön får en väldigt god och nötig smak vid uppvärmning. Eftersom E är allergisk så gjorde jag några i ströbröd och några i sesamfrön. Sedan stekte jag i rikligt med smör. När alla bullarna fått en gyllenbrun yta ställde jag in dem i ugnen på 200 grader ca 8-10 min bara för att de skulle få baka en liten stund till.

Gott!Favoritplats

Av måndag, augusti 19, 2013 0 0
Det har varit en seg vecka. Min förkylning vill inte riktigt släppa och sedan fick Mio feber i helgen. Vi har varit i Enköping, tagit det lugnt och ätit kräftor. Har fortfarande inga passande bilder, men tänkte istället visa en av mina favoritplatser, speciellt på sommaren.
 
Det är en bevarad plats som inte får bebyggas pga flera kvarlämnade byggnader och vägar som har historiskt värde, gravplats från bronsåldern och typiskt fint Bohuslänskt beteslandskap där kossorna doppar klövarna i havet och äter saltstänktgräs. Det finns ett gäng sommarstugor som har legat här sedan gammalt och åh vilken dröm det hade varit att få ha ett hus där i lugnet.
 

 


sjukstuga

Av tisdag, augusti 13, 2013 0 0

Började denna vecka med att bli sjuk. Blir inte så ofta sjuk och glömmer varje gång hur mycket jag avskyr att ha feber.

Just nu på Yrva-fronten håller jag på att prov trycka mina affischer. Många beslut att ta. Tror dock att jag har hittat ett papper som jag vill ha.

Har ingen passande bild till detta inlägg så här kommer en favorit från förra året.

Blåbärsplockning

Av fredag, augusti 9, 2013 0 0

I förrgår var vi ute i skogen och plockade blåbär, eller försökte hitta några blåbär. Jag har tjatat om detta ett tag nu, att det har varit så himla svårt att hitta några bär i skogen i år, men det är bara för att jag hade föreställt mig hur vi skulle proppa hela frysen full. Nästan så att blåbären skulle trilla ut när man öppnade frysdörren. Små blåa hårda kulor skulle falla och studsa mot golvet…

Vi fick hem 2 – 3 dl. Mio fick på sin yoghurt i morse. Kanske blir en paj ikväll på resten. Oavsett hur många bär vi fick hem eller inte var det skönt att bara lunka runt i skogen några timmar.

 Onsdag

Av onsdag, augusti 7, 2013 0 0

Jag har väldigt svårt att jobba när det är tyst, måste ha musik eller berättelse. Just nu plöjer jag igenom alla sommarpratarna. Har lyssnat på Kristian Gidlunds program 5 gånger.

Livet är en speciell gåta.