En natt i Uppsala

Av tisdag, juli 10, 2012 0 0
Jag och Erik hade länge funderat på att hitta på något. Vi har varit väldigt dåliga på att fixa barnvakt och kände att nu var det dags. Eftersom Mios farmor och farfar bor i Enköping kändes Uppsala som ett bra utflykts mål. Jag hade bara varit i Uppsala en gång innan. Erik är där lite oftare eftersom han pluggar/jobbar där. På lördagen åkte vi i alla fall i väg.
 
 
När vi lämnat våra väskor på rummet gick vi runt på stan och kollade lite i affärer. Eftersom klockan var rätt sent för shopping så hann jag bara med några secondhand butiker. Hittade dock en fin skål och mugg som fick följa med hem. Efter en stund blev vi sugna på fika och då hittade vi ett jättemysigt café.
 
När vi var färdigfikade fortsatte vi mot Linnés värld.
 
Resten av kvällen strosade vi runt och kollade på hus. Åt god grekisk mat. Satt i solen på uteservering och såg Snövit på bio. En underbar dag!
 
Nästa dag var det fortfarande lika mulet väder, men varmt. Efter frukost hade vi bestämt oss för att besöka gustavianum. Jag är väldigt fascinerad av all historia och universitetets roll i historien. Både ris och ros.

Efter lunch var vi trötta i benen och satte oss på bussen tillbaka till vår lillprins.
Hoppas ni hade en mysigt helg!

Helgen i bilder

Av söndag, juli 1, 2012 1 0
Vi har haft en väldigt lugn och mysig helg. Var på Aquaria med massa andra människor. Var världens kö när vi kom dit. Gillade regnskogen. Det var mysigt när det regnade, men efter att ha varit på Universeum ett antal gånger  blev jag rätt besviken på de övriga delarna. Kanske dags för ett litet lyft? Ett tag när jag bodde i Göteborg brukade jag gå ganska ofta till Universeum för att bara sitta där på en bänk och titta på alla fiskar. Tycker det är så fridfullt.